Лагуна — гібрид ранньостиглої моркви нантського типу. Початок збирання врожаю можливий вже на 60-65 день після з'явившихся сходів (на пучок), 90% врожаю на 80-85 день. Характерною особливістю її є однорідний врожай вирівнених по формі та величині коренеплодів. Високий вміст каротину. Забарвлення серцевини і мякоті — інтенсивно-оранжеві. Серцевина дуже маленька.
Морква Лагуна придатна для вирощування в дуже ранні строки та підзимній посів. Слід чітко дотримуватися чергування культур в сівозміні, не допускаючи повернення моркви на колишні поля раніше ніж через 3-4 роки. При поверненні зростає небезпека зниження врожаю, погіршення його якості і пошкодження хворобами і шкідниками (тля, нематоди), боротися з якими дуже важко. Моркву краще висівати після капуст, цибулі, огірка, томату, а також бобових і озимої пшениці. Для посіву найкраще використовувати сівалку точного висіву, щоб рівномірно розмістити насіння на гребенях, це одна з основних умов отримання однакових за величиною коренеплоді.Терміни посіву залежать від напрямку використання продукції. Для отримання ранньої продукції, а також продукції призначеної для переробки, кращими термінами посіву є посів при першій же можливості виходу в поле. Для продукції, яка йде на зберігання, посів слід проводити на кілька тижнів пізніше (щоб коренеплоди не переростали). Оптимальна температура для отримання сходів — +15-18°С. Найбільш небезпечними хворобами для моркви є борошниста роса і альтернаріоз. Найнебезпечніші шкідники моркви - морквяна муха і міль. Плантації слід захищати від початку посіву, а наступну обробку почавши з кінця травня, коли настає перший наліт мушок на плантацію. Обробки повторюють кожні 14 днів, а в момент інтенсивного льоту мушок - через кілька днів. При збиранні моркви, як механічної, так і ручної, слід звернути увагу на те, щоб коренеплоди не пересихали. Пересихання призводить до зменшення терміну зберігання і якості коренеплоду. Найпопулярнішим способом зберігання є укладання в кагати, тільки слід пам'ятати, щоб температура в кагатах була не вище 0-1°С. Недоліком цього методу, є велика втрата сировини під час зберігання, а перевагою низька ціна приготування кагата. У той же час зберігання моркви в сховищах або в холодильниках не призводить до великих втрат коренеплодів, до продажу моркву можна приготувати, не звертаючи уваги на погоду, а тривалість зберігання значно збільшується. У таких об'єктах найкраще зберігати моркву в ящиках при t 0-1°С і відносній вологості 95%.
- Наявність: на складі
- Код товару: laguna001