Капуста Центуріон – самий популярний та стабільний гібрид білоголової капусти в Україні. Середньопізній гібрид для свіжого ринку, переробки та зберігання (до лютого). Термін дозрівання – 100-110 днів. Головки округлої форми, зеленого кольору. Щільна внутрішня структура, короткий качан, тонке та гладеньке листя добре вкриває головку. Середня вага – 3-3,5 кг. Не схильний до розтріскування, висока стійкість до фузаріозу, завдяки високому польовому здоров'ю. Толерантний до трипсу.
Капуста Центуріон має високу стійкість до кліматичних умов вирощування, в тому числі до різких знижень температури і нестачі вологи. Найкращими попередниками для капусти є: зернові, які переважають високою врожайністю та якісними показниками, морква, цибуля, баштанні, всі пасльонові (перець, томат, картопля). Важливо знати і пам'ятати, що не варто вирощувати капусту після капусти (строк повернення мінімум 4 роки), буряка, ріпаку, гірчиці, кукурудзи, соняшнику. Капуста — холодостійка рослина. Проростання насіння починається вже при +2–3°С. Оптимальна температура для проростання насіння — +18–20°С. У період вегетації найсприятливіша температура — +15–18°С. Висока температура протягом тривалого періоду, особливо в поєднанні з посухою, суттєво затримує розвиток рослини. Розсаду, вирощену в спорудах закритого грунту, на постійне місце висаджують відразу після ранньої капусти. Розсаду з відкритого ґрунту висаджують 15 травня -20 червня залежно від зони. Оскільки середньостиглі сорти капусти формують більшу розетку листя, ніж ранньостиглі, розсаду їх висаджують за схемою 60-70 х 40-50 см. Рекомендована густота висадки розсади 3,5- 4 рослин на 1 кв.м. У перший строк - у 50-60-денному, другий - в 45-50-денному віці (фаза 5-6 справжніх листків). Розсаду краще висаджувати, заглиблюючи до першого листка, у другій половині дня або в хмарну погоду з одночасним поливанням (0,5-0,6 л води на рослину). Щоб забезпечити достатню вологість ґрунту під час приживання рослин, засипані ямки після поливання пригортають сухою землею, торфом, перегноєм тощо. На 5-7-й день після висаджування розсади перевіряють, як прижилися рослини. У місцях, де вони випали, підсаджують нові. Збирають урожай середньої капусти, коли головки стають щільними і маса їх досягне 2-5 кг і більше. Головки зрізують з 2-3 покривними листками, які захищають їх від ушкодження і забруднення. Відразу після збирання врожаю з грядки видаляють усі рослинні рештки. Їх використовують для годівлі тварин або компостування.
- Наявність: на складі
- Код товару: centurion001