Руж Віф де Тамп - високоврожайний середньостиглий (110-115 днів) сорт гарбуза. Рослина міцна, формує великі червоно-оранжеві, округло-приплюснуті плоди, сегментовані, середньою вагою 15-20 кг, діаметром 50-70 см. Мякоть помаранчева, щільна з високим вмістом каротину та цукру. Універсального призначення. Для виробництва соків, дитячого харчування, приготування різних видів каш. Лежкість плодів дуже висока. Толерантний до борошнистої роси, вірусу листкової мозаїки, пероноспорозу. Плоди гарбуза багаті крохмалем (до 22 %) , цукром ( 15%) , вітамінами С, В1, В2, Е. Лікарською сировиною гарбуза є насіння, а також м'якоть. У насінні гарбуза міститься велика кількість жирної олії ( 45%) , в м'якоті — фосфорна і кремнієва кислоти, солі кальцію, калію, магнію, заліза. Є винятково цінним дієтичним продуктом. Гарбузи рекомендується вживати людям, що мають захворювання печінки , шлунка , серця і судин. У їжу потрібно вживати тільки зрілі плоди.
Для посіву беруть найбільше і якісне насіння. Щоб прискорити появу сходів, їх попередньо прогрівають 2-3 години при температурі +60°С, а потім пророщують 2-3 дні. Насіння сіють по 2-3 шт в лунки. Звичайний спосіб посіву — квадратно- гніздовий. Схема посіву 140х140 см. Насіння гарбуза Руж Віф де Тамп висівають тоді, коли температура ґрунту на глибині 10-12 см досягне +12-14°С. Сходи з'являються через 6-7 діб після посіву. Після появи сходів залишають більш сильну рослину. Для отримання більш раннього врожаю гарбуз вирощують через розсаду. Забирають обов'язково з плодоніжками. Гарбуз рекомендується саджати на середніх суглинках, що мають нейтральну кислотність. Для отримання добре розвинених плодів грунт повинен містити багато гумінових сполук і розчинних мінеральних солей. В якості рослин-попередників рекомендується використовувати капусту, ріпчасту цибулю, буряки, редьку, ріпу, квасолю, трав’янисті зелені багаторічники.
- Наявність: на складі
- Код товару: ruzh0011