Мускат де Прованс — високоврожайний середньостиглий (115-120 днів) сорт гарбуза. Рослина потужна, формує великі, оранжево-коричневі, округло-приплюснуті плоди з сегментованою поверхнею. В технічній стиглості — сіро-зеленого кольору. М'якоть яскраво-оранжева, щільна з високим вмістом цукру. Середня маса плоду — 8-10 кг, діаметр — 40см. Сорт стійкий до захворювань. Призначений для приготування соку і пюре, а також для свіжого використання (зберігається більше 6 місяців) . Плоди гарбуза багаті крохмалем (до 22 %), цукром ( 15%), вітамінами С, В1, В2, Е. Лікарською сировиною гарбуза є насіння, а також м'якоть. У насінні гарбуза міститься велика кількість жирної олії (45%) , в м'якоті — фосфорна і кремнієва кислоти, солі кальцію, калію, магнію, заліза. Є винятково цінним дієтичним продуктом. Гарбузи рекомендується вживати людям, що мають захворювання печінки, шлунка, серця і судин. У їжу потрібно вживати тільки зрілі плоди.
Для посіву беруть найбільше і якісне насіння. Щоб прискорити появу сходів, їх попередньо прогрівають 2-3 години при температурі +60°С, а потім пророщують 2-3 дні. Насіння сіють по 2-3 шт в лунки. Звичайний спосіб посіву - квадратно- гніздовий. Схема посіву 140х140 см. Насіння гарбуза висівають тоді, коли температура ґрунту на глибині 10-12 см досягне +12-14°С. Сходи з'являються через 6-7 діб після посіву. Після появи сходів залишають більш сильну рослину. Для отримання більш раннього врожаю гарбуз Мускат де Прованс вирощують через розсаду. Забирають обов'язково з плодоніжками. Гарбуз рекомендується саджати на середніх суглинках, що мають нейтральну кислотність. Для отримання добре розвинених плодів грунт повинен містити багато гумінових сполук і розчинних мінеральних солей. В якості рослин-попередників рекомендується використовувати капусту, ріпчасту цибулю, буряки, редьку, ріпу, квасолю, трав’янисті зелені багаторічники. Забирають гарбуз в суху погоду, у вересні, коли починає всихати плодоніжка і тверднути кора. Плоди з батогів зрізають секатором з плодоніжкою, без неї гарбуз не придатний для тривалого зберігання. Після прибирання потрібно близько тижня протримати гарбуз в теплі, щоб зайва волога випарувалася, м'якоть запасла більше цукрів.
- Наявність: В наличии
- Код товару: muskat001